All on 4     Implantologija     Krune i mostovi     Ljuske     Izbjeljivanje     Zubni nakit

Izbjeljivanje

U usnoj šupljini zubi su izloženi djelovanju niza faktora (dugotrajna konzumacija čaja, kave, raznih obojenih pića, idr.) koji uzrokuju nakupljanje pigmentacija, a često prirodni zubi jednostavno nisu bijeli koliko biste Vi željeli. Današnji preparati omogućavaju postizanje savršenog osmijeha u samo jednoj posjeti!

Tko je kandidat za izbjeljivanje?

Osobe koje redovito održavaju oralnu higijenu, a željele bi još više uljepšati svoj osmijeh, kandidati su za tretman izbjeljivanja. Kakav je postupak izbjeljivanja? Prije samog postupka izbjeljivanja izvršava se analiza RTG snimke i kliničkim pregledom se utvrđuje proces tretmana. Ponekad je potrebno napraviti preliminarne radnje poput mijenjanja starih ispuna privremenima, a potom i definitivnima nakon što se odgovarajuća nijansa postigne tretmanom izbjeljivanja. Sam tretman izbjeljivanja se provodi na slijedeći način - najprije se postavlja zaštitni sloj na zubno meso, a potom se pristupa nanošenju preparata za izbjeljivanje.Tijekom cijelog tretmana koji traje nešto više od 1h, preparat se nanosi 2-3 puta u trajanju od 15 minuta.Tijekom procesa izbjeljivanja može se pojaviti prolazna preosjetljivost na hladno, pri čemu se aplicira specijalni gel za desenzibilizaciju. Nakon 2 tjedna boja zuba se stabilizira, no za to vrijeme je potrebno redovito održavati oralnu higijenu te izbjegavati obojena pića, cigarete, špinat, crni rižot, itd. Power bleach tehnika omogućuva Vam vrlo ugodan i opušten tretman uz vrunski rezultat!

Koji preparati se koriste za izbjeljivanje?

Preparati koje koristimo su na bazi karbamid-peroksida s neutralnim pH od 6.9 kao aktivnim sastojkom za izbjeljivanje.

Da li je izbjeljivanje štetno za zube?

Opalescence boost sredstvo za izbjeljivanje sadržava PH faktor koji oslobađa aktivni fluor koji se ugrađuje u zubnu caklinu te ojačava i štiti zube od karijesa.

Na tržištu se, međutim, nalazi mnoštvo proizvoda za izbjeljivanje koji jamče uspjeh i bez vođenja terapije od strane stomatologa. Nestručna upotreba preparata za izbjeljivanje može dovesti do brojnih komplikacija kao što su neravnomjerno izbjeljeni zubi, pretjerano izbjeljeni zubi ili bol zuba (posebno ako je na tretiranim zubima bio veliki ispun). Slično vrijedi i za "zubne paste za izbjeljivanje" u čijem je sastavu veća koncentracija abrazivnih sredstava. Dugotrajna uporaba takvih zubnih pasti u kombinaciji s nepravilnim četkanjem može uzrokovati preosjetljivost zubi na termičke podražaje (toplo, hladno) te stvaranje tzv. klinastih defekata cakline (mehaničko oštećenje sloja cakline uz zubno meso).